31. kolesarski skok na Roglo 2023

V nedeljo, 20. 8. 2023, so iz Zreč na Roglo dirkali s kolesom vrhunski rekreativci-amaterji ter kolesarji, ki jim vzpon predstavlja osebni izziv. Kolesarski vzpon na Roglo je eden težjih vzponov v okolici, 13,6 km ter 1100 metrov nadmorske višine, katero morajo premagati kolesarji ni mačji kašelj, zato je potrebno kar nekaj priprav ter vztrajnosti. Pričetek dirke je pri športni dvorani v Zrečah, od koder se kolesarji v zaprti vožnji odpeljejo do Loške gore, kjer je tudi uradni start dirke.

Na 31. Skoku na Roglo je tekmovalo čez 250 tekmovalcev, kateri so ob sončnem vremenu grizli v klanec proti Rogli. Najboljši med vsemi je bil avstrijski kolesar Leopold Hans Jorg iz kluba ARBO ASKO s časom 39 minut in 38 sekund. Najboljši slovenski kolesar je bil na drugem mesti domačin, ki tekmuje za ekipo Genesha Team, Marko Čretnik s časom 42 minut in 28 sekund. Domače barve Kolesarskega kluba Rogla je med 20 člani KK Rogla najbolje zastopal Nejc Četina s časom 47 minut in 37 sekund.

Domači klub KK Rogla se že 31 let prizadeva, da ohranja kolesarsko prireditev ter spodbuja rekreativno kolesarjenje, zato velja povabilo na 32. Skok na Roglo v letu 2024.