Letna skupščina Kolesarski klub Rogla

Letna skupščina Kolesarskega kluba Rogla je potekala dne 2. 3. 2024 v Domu krajanov na Stranicah. Izvoljeni so bili organi kluba ter novi-stari predsednik Matej Fijavž. Predsednik kluba Matej Fijavž je v kandidaturi predstavil svoje videnje razvoja kluba v prihodnjem obdobju.

Poslanstvo Kolesarskega kluba Rogla je ustvarjati zdrav, aktiven in odgovoren življenjski slog za vse starostne skupine na območju občin Zreče, Slov. Konjice in Vitanje. Stojimo za vrednotami kot so; timsko delo, strpnost, zaupanje, pozitiven odnos do življenja, ekološka osveščenost ter poštenost. Kot društvo, ki deluje v javnem interesu, bomo organizirali športne dogodke s katerimi bomo prispevali k aktivnemu življenju članov ter občanov občin, v katerih delujemo. Po potrebi se bomo povezovali z ostalimi društvi in zvezami z namenom krepitve vloge Kolesarskega Kluba Rogla ter z namenom širitve glavnih aktivnosti; vseh vrst kolesarjenj, pohodništva in teka. Ostali bomo glavni rekreativni kolesarski klub v okolici z ambicijo podpore članov na kolesarskih tekmovanjih.

Izpostavljeni so bili posebni dosežki članov kluba v letu 2023:

  • Igor Cerar za opravljen Izziv Spoznavajmo Slovenijo ter za osvojenih največ točk za ekipo KK Rogla v pokalnem tekmovanju Kolesarske zveze Slovenije- OMR.

  • Davorin Frim za osvojeno 2. mesto na DP v vzponu na Krvavec.

  • Patricija Goričan za osvojeno 3. mesto na DP v vzponu na Krvavec.

  • Tamara Imperl in Nejc Četina kot najboljša kolesarja KK Rogla na 31. Skoku na Roglo.

  • Matej Polegek za opravljen IRONMAN.

  • Gregor Stumpfel za vsa ultra kolesarjenja v letu 2023 ter opravljen EVERESTING.

  • Ivan Gričnik za 3.mesto na Konjiški maraton.

  • Ötztaller marathon ekipa KK Rogla v sestavi; Patricija Goričan, Marjan Ribič, Matej Polegek, Matej Fijavž, Evgen Konušek , Bruno Simčič , Boštjan Krajcar, Uroš Gričnik, za uspešno udeležbo na zelo težkem maratonu v Avstriji.

Skupščino smo zaključili s prijetnim druženjem, večerjo ter sladicami, ki so jih pripravile Biciklarke KK Rogla.