KK Rogla – kolesarjenje 2023

Kolesarjenje po Dravinjski dolini na bazen

Konec junija je bil primeren čas, da se zapeljemo po okolici ter da se ohladimo v bazenu Konjice. Hvala Zavodu za šport Slov. Konjice, ki nam je omogočil prost vstop.

Sodelovanje na Evropskem tednu mobilnosti

V času ETM-Evropski teden mobilnosti, smo z delavnicami varne vožnje, delavnico popravila kolesa ter z kolesarjenjem po Dravinjski dolini skušali prispevati k trajnejši mobilnosti.

Maraton Franja

Tradicionalna ena in edina Franja v prvem tednu junija. Tudi v letu 2023 z udeležbo članov KK Rogla.

Tek na Konjiškem maratonu

Konjiški maraton se je odvil zadnji teden septembra tudi z 18 člansko udeležencev našega kluba. Čestitke vsem, ki ste tekli na 5km,10km in 21km, še posebej pa kapa dol klubski legendi Ivanu Gričniku za osvojeno 3. mesto v kategoriji.

Tekače na maratonu z dušo so na kolesu, kot že mnogokrat doslej, spremljali Darinka, Tone in Matej.

Mesec maj 2023

Mesec maj in polno vtisov.Prilagodili smo kronometer do Žičke kartuzije in odpeljali panoramsko vožnjo v sodelovanju sS-Caffe. Kateri je poskrbel za okrepčilo. Blagoslov koles je opravil Žiški župnik, ki se je do kartuzije podal z e-kolesom.

Sv. Višarje, to pa je zgodba zase, katero so doživeli tudi naši člani…GREMO ROGLA!

Kolesarjenje do Gradeža so si privoščili Bruno, Boštjan, Rado in Tomaž ob spremstvu podporne ekipe svojih punc Tine in Karoline.

Mladinska sekcija se že tradicionalno, na 25.maj, odpravi na kolesarjenje v Kumrovec. Opravite še veliko skupnih kilometrov v prihodnje Tone, Ivan, Ljubo in Marjan.ž

Kronometer na Tri križe, že kar tradicionalno napadanje priljubljene točke na Konjiški gori ter lovljenje hudičevega jezika zadnji kilometer.

MTB po Konjiški gori

Načrtovano kolesarjenje z gorskimi kolesi po Konjiški gori smo prestavili v mesec oktober.Jesen in zadnja organizirana fura proti Stolpniku in postankom na Treh ribnikih na Stranicah. Dve občini, skupen vrh in skupen cilj, druženje na kolesu tudi ob slabšem vremenu.

Kolesarska Orbita

Klub Atom že vrsto let organizira prireditev, na kateri ne manjka dobra družbe in dobre hrane. Julija so naši člani vozili po cestah v okolici Šentjurja in Ponikve ter pustili nekaj dobrih vtisov.

31. Skok na Roglo

V nedeljo, 20.8.2023 so iz Zreč na Roglo dirkali s kolesom vrhunski rekreativci-amaterji ter kolesarji, ki jim vzpon predstavlja osebni izziv. Kolesarski vzpon na Roglo je eden težjih vzponov v okolici, 13,6 km ter 1100 metrov nadmorske višine, katero morajo premagati kolesarji ni mačji kašelj, zato je potrebno kar nekaj priprav ter vztrajnosti. Na 31. Skoku na Roglo je tekmovalo čez 250 tekmovalcev, kateri so ob sončnem vremenu grizli v klanec proti Rogli. Najboljši med vsemi je bil avstrijski kolesar Leopold Hans Jorg iz kluba ARBO ASKO s časom 39 minut in 38 sekund. Najboljši slovenski kolesar je bil na drugem mesti domačin, ki tekmuje za ekipo Genesha Team, Marko Čretnik s časom 42 minut in 28 sekund. Domače barve Kolesarskega kluba Rogla je med 20 člani KK Rogla najbolje zastopal Nejc Četina s časom 47 minut in 37 sekund.

KK Rogla se že 31 let prizadeva, da ohranja kolesarsko prireditev ter spodbuja rekreativno kolesarjenje, zato velja povabilo na 32. Skok na Roglo v letu 2024.

Na Kope 2023

»Koroški odred« je priljubljeno ime za člane kluba iz okolice Koroške. Kot že nekaj let so tudi tokrat organizirali zimski vzpon na Kope. Mrzlemu jutru je sledil prečudovit dan ter druženje. Se vidimo ponovno v decembru 2024.

26.12.2023 Pohod na Stolpnik iz Stranic

Tradicionalni pohod na Stolpnik ob Dnevu enotnosti in samostojnosti. Člani KK Rogla smo se na vrh gore odpravili iz Stranic. Lahkotnemu tempu ter toplim napitkom na vrhu je sledilo okrepčilo na Štepihu. Pohod smo zaključili z druženjem na Ribnikih Stranice.

Skok na Strojno in dobrodelnost

Nekaj članov in članica se je v septembru udeležilo dobrodelnega Skoka na Strojno na Ravnah na Koroškem. Tudi kolesarji ob težkih trenutkih stopimo skupaj. Tokrat smo dobrodelnost izkazali domačinu Žanu (enemu izmed organizatorjev), ki je v avgustovskih poplavah izgubil vse.BIKEFESTIVAL PORTOROŽ

Bikefestival je serija kolesarskih prireditev po Sloveniji. V mesecu marec smo se rekreativci, tudi iz našega kluba, podili po cestah Istre. Vsem je poznano, da boljšega uvoda v kolesarsko sezono ni.Otvoritvena vožnja v letu 2023

Vikend v začetku marca smo izkoristili za otvoritveno vožnjo do Ptujske gore. Prava trasa, pravo vreme, prava oprema in pravi kolesarji.

Zaključek KK Rogla november 2023

Kor že nekaj let zapored v novembru izvedemo zaključni pohod z druženjem. Tokrat smo si izbrali traso v okolici Stranic. Lahkoten tempo ter prijetne pogovore smo zaključili ob okrepčilu na Ribnikih.